Hvordan bruges Powerhoopen?

Aldrig kunnet hoope før?

 

 

 

De fleste nybegyndere er overrasket over at opdage, at de kan holde deres Powerhoop i bevægelse på blot et par minutter. Hvorfor kan de det? Fordi vægten og store diameter gør Powerhoops meget, meget lettere at bruge end små, lette hulahopringe vi kender fra vores barndom. Tænk over det: Hvis en hoop kun var lidt større end din talje, hvor hurtigt skal du så bevæge dig for at holde den i gang? og så det modsatte: en stor diameter giver mulighed for en langsommere, mere jævn bevægelse og den tungere vægt på hoopen øger fremdriften som er nødvendig for at holde det i gang.

Powerhoop grundstilling:

  1. Stå med hoopen rundt om livet, hold på hoopen med begge hænder, og så langt tilbage (tæt ind til kroppen) så det passer med at du har 2 led i ryggen.
     
  2. Stil fødderne i hoftbreddes afstand, sæt venstre fod frem, så der er ca. 10 cm fra venstre hæl til højre fod, bøj en smule i knæene. Drej nu hele overkroppen og hoopen over til højre, samtidig med at du mærker hoopen i lænden hele tiden.
     
  3. Sving hoopen så hurtig som muligt til venstre og bevæg hofterne frem og tilbage (forestil dig, at du skal skubbe hoopen væk med maven)!

Gentag ovenstående beskrivelse, blot med højre fod frem og drej overkroppen over til venstre. Husk at det er vigtigt at træne med Powerhoopen begge veje, også selv om du finder den ene vej sværere end den anden. Dette gør at din corsetmuskulatur bliver styrket ens. Denne beskrivelse, giver dig en optimal træning med Powerhoopen, uden at det belaster knæ og hofter.

 Stadig svært?

  • En af de mest almindelige udfordringer er at hoopen ikke er vandret når den sættes igang.
     
  • Sørg for at holde farten i hoopen og husk at spænde i maven. Vi ser ofte at når hoopen har kørt et par gang, slapper man af og  farten sættes derved ned og så falder den til gulvet.
     
  • Hvis du er æbleformet( smallere hofter end talje) vil det muligvis tage længere tid at lære, men det er ikke umuligt, bare klø på.
     
  • Hvis du er ved at opgive, tag en pause på en time eller to. Nogen gange er det bare en "time out" der skal til. 
  • Hvis hoopen vinkler når den kører, har du muligvis lidt for lang distance imellem dine fødder. Prøv at samle dem lidt og sæt hoopen igang igen. Men stadig med den ene fod foran den anden.

BEMÆRK:  Brug kun din Powerhoop 2-3 minutter den første dag og øg langsomt minutter, i takt med at du bliver stærkere i kernemuskulaturen. Ved længere tid kan du risikerere at blive øm og endda få blå mærker. Brug ikke vægtede hulahopringe hvis du er gravid, har udfrodringer i ryg eller andre sundheds problemer. Spørg evt. din læge eller fysioterapeut hvis du er i tvivl. For mere information vede. sikker hooping klik her 

Før du går igang:

Tag et målebånd og mål dig! For instruktioner om at tage mål at din krop klik her.

Powerhoop lekstioner skyder op over alt: Find en instruktør og deltag i den sjove og effektive træning!