Powerhoop Forskning
Universitetsstudie bekræfter at den originale Powerhoop® mindsker taljemålet
Fitness eksperter påstår det ikke er muligt at "punkt træne". Dette sætter Powerhoop træning nu spørgsmålstegn ved?
De originale Powerhoops er sjove at træne med, men giver også en træning som skal tages alvorligt. Dette bekræftes af i et nyt studie udført i Canada ved University of Waterloo, Spine Biomechanics Laboratory, et af verdens førende sporst klinikker, har nu bekræftete at træning med den originale Powerhoop mindkser taljemålet.Studiet blev foretaget på en gruppe med 14 let overvægtige kvinder og foregik over 6 uger. Forskerne samlede flere forskellige typer data: Kalorie forbrug, underhudsfedt, krops mål og muskelaktivering.
Gennemstnitligt mindskede kvinderne taljemålet med 3,35 cm, heraf var der 3 ud af de 14 deltagerere, der tabte sig imellem 5 og 7,5 cm omkring taljen i samme tidsrum. Hoftemålet mindskedes også en smule, men ikke så meget som taljemålet. ”Timeglasfaconen” blev med andre ord forstærket. Disse forandringer var store nok til at regnes for statistisk signifikante.
De vigtigste resultater fra Powerhoop forskningen:
- Kalorieforbruget under normal brug var 300-420 kcal/time, størst forbrug hos nybegynderne og når Powerhoop®en snurrede den modsatte vej end den fortrukne vej. .
- Deltagerene tabte også gennemstnitligt omkring 1 kg, hvilket ikke er statistisk signifikatn, selvom en af deltagerne tabte over 3 kg gennem perioden.
- Muskelaktiveringen var betydelig højere med en Powerhoop end med en traditionel hulahopring. Metoden som blev brugt, kaldes elektromyografi. Den går ud på, at se hvor hårdt musklerne arbejder under træning; man måler hvor stor muskelkraften er i forhold til den maksimale kraft musklen kan arbejde (100%) under træning. Her lå niveauerne på 40-80% af deltagernes max påvirkning. Den største forskel på brug af Powerhoop® versus traditionel hulahopringe, var i maveregionen, hvor den Originale Powerhoop® gav ca. 70 % større påvirkning af Rectus Abdominus.
Forskerne gjorde også et overraskende fund, som havde at gøre med fedtfordelingen omkring på kroppen. Efter studieperioden havde forsøgspersonerne nemlig lidt mere underhudsfedt end før studiet, men samtidig havde de fået en smallere talje, stærkere muskler og lavere kropsvægt. Dette var så uventet at forskerne ikke havde nogen logisk forklaring på resultatet.
En mulighed er at den kraftige massage fra Powerhoopen har haft en positiv effekt på det ”farlige bugfedt”, og fået dette til dels at forsvinde og dels til at omdannes til underhudsfedt.Dette vil være en senation hvis det viser sig at være sandt. "Bug fedt" er svært at forbrænde og er forbundet med forskellige livstilssygdomme som type 2 diabetes, insulinresistens og andre livstilssygdomme. Lige nu er det et åbent spørgsmål, som vi først kan besvares hvis forskerne laver et opfølgende studie som feks.kunne undersøge mængden af bugfedt før og efter en test periode.
Kilde: “Analysis of physiological and biomechanical variables over a 6 week trial using a Powerhoop together with investigation of mechanisms of hooping.” Department of Kinesiology, University of Waterloo, Waterloo, Ontario, Canada N2L 3G1